Favoriti Septembra

17:15

Hej ljudi,
Evo na red su dosli favoriti septembra. Nemam ih bas previse, ali sto je tu je. :)

"Wild yound and free" je naziv Tarte palete, koja je nazalost limitirana. Spoljasni izgled joj je predivan, sa jos ljepsom porukicom koja glasi "throw kindness around like confetti", medjutim spoljasni izgled nije jedino sto krasi ovu paleticu. Ova paleta u svom izdanju sadrzi 8 nevjerovatno pigmentiranih sjenila,od kojih su 2 namjenjena za highlight i liner (to bi bile ove dvije nijanse koje ne izgledaju kao ostalih 6). Kao sto vidite po slikama, paleta je neutralna i predivna, te kada je otvorite cijela prostorija pocne da mirise na cisti kakao. Sto se sjenila tice, divno se blendaju, minimalno se truse,sve osim nijanse "happy place" koja se jaaaako trusi. Osim odlicne pigmentacije ovu paletu krasi i njena kompaktnost, sto bi znacilo da se moze staviti u svaku torbu i da je mozemo nositi svugdje sa sobom.



 


Na redu je puder, u pitanju je "Clinique" Beyond perfecting Foundation + concealer. On je cisto savrsenstvo, daje potpuno prekrivanje bez ikakvog osjecaja tezine na licu. Sa njegovoim aplikatorom ne mozemo pretjerati u nanosenju pudera na lice (osim ako vi to ne zelite),sto je odlicno jer se lako nadogradjuje. Takodjer ne isusuje lice, nego ga hidrira i jako je postojan.

Takodjer pored pudera tu je i famozni Mac-ov Fix+, ovaj proizvod nije za fiksiranje sminke, ali je odlican da osvjezi vase lice ili ako pretjerate sa praskastim proizvodima on vam to sve fino stopi, tako da ne bude toliko ocigledno. Takodjer ima predivan miris.





Od karmina ovaj mjesec sam najvise uzivala u Mac-ovim karminima,te Colourpop.

Sto se Mac-a tice, najvise sam nosila Stone (mat, smedja nijansa sa sivim podtonom, definitivno moj omiljeni karmin ikada), Naked Bud ( prozirnjikavi karmin, jako neutralane peachy boje, veoma brzo spada sa usana, medjutim to mi i nije smetalo, s obzirom da je na usnama bio divan za razliku od svih tecnih isusujucih mat karmina), te Angel (karmin koji je proslavila Kim, frost zavrsnice, neka nude svijetlo roza varijanta,obozavala sam ga u kombinaciji sa Golden Rose olovkom za obrve, koja je nazalost dobila noge).


 Omiljeni Colourpop-ov karmin ovog mjeseca je bio Marshmallow, iz linije Ultra Satin. Ovo je sigurno boja mog zivota,ljubicasta sa primjesama sive, na usnama 10 puta ljepsi nego u tubici, takodjer osjecaj ove formule na usnama je za pozeliti, medjutim dugotrajnost mu nije jaca strana, ali meni ne smeta.
Sto se olovaka tice, ovaj mjesec sam uzivala u Kiko olovci u broju 314, savrseno mi se uklapala uz Mac Stone.


Foreo Luna za osjetljivu kozu, ova divna spravica osim sto je u predivnoj boji cini cuda. Napravljena je od medicinskog silikona, koji je jako prijatan na licu. Ima 8 brzina, koje sebi podesavate po zelji, takodjer uz njega dobijete uptustvo na kojem vam pise na koji nacin se koristi. Preporucljivo ga je koristiti 2 minute dnevno. Te ga za osim ciscenje lica mozete koristiti i za nanosenje kreme.
Sto se mirisa tice, ovaj mjesec uzivala sam u jednom parfemu i jednoj svijeci. Parfem koji sam obozavala je JPG Ma Dame.Cvjetni, osvjezavajuci miris. Nisam bas dobra u opisivanju parfema, ali uvijek ga mozete negdje usput pomirisati i znat cete da li se i vama dopada. :) Sto se svijece tice, u pitanju je Yankee Candle-Summer Scoop, dovoljno ju je zapaliti na 10ak minuta, da bi vasa soba ostatak dana mirisala na sladoled od jagode. :)

Sada par random favorita, a to bi za ovaj mjesec bila dva filma. Ja necu pisati o cemu se radi u filmu, kako vam ne bih pokvarila uzitak gledanja ako se odlucite da ih pogledate.
Prvi film je Hush, film koji drzi vasu paznju do samog kraja. Spada u grupu psiholoskih trilera/horora.
*slika sa neta


Drugi film je, The Choice. Predivan film, takodjer drzi paznju do samog kraja. Preporucila bih ga svakome ko voli pogledati dobru romanticnu dramu.
*slika sa neta



To bi bilo sve za ovomjesecne favorite.
Do sljedeceg citanja, XO Asja :)

You Might Also Like

0 komentari

Instagram