NYX Highlight and Contour Pro Palette

14:26

Cao ljudi,
Eve mene vec danas nazad sa novim postom. Ovaj put je u pitanju recenzija NYX-ove famozne palete, doduse misljenja su oprecna, ali je ona za mene definitivno famozna.
Ganjala sam je dobrih mjesec dana u Njemackoj, svaki put kad bi usla u Douglas one bi bile rasprodate. Jednom prilikom teta iz Douglasa iznjela punu kutiju paleta koje su djevojke odmah razgrabile, a Asja opet ostala praznih saka. Medjutim, nakon nekog vremena uspjela sam je se dokopati. Upornost se isplati!


S obzirom da se druzimo od novembra, itekako sam stekla neko misljenje o njoj, koje cu sada s vama podijeliti.

Prije svega ova paletica (dobra bas i nije paletica, jer je itekako velika), dolazi zapakovana u kartonsku ambalazu, na kojoj se na poledjini nalaze osnovne informacije, te savjeti za konturisanje. Ja nazalost tog kartona nemam, a ni slike. Sto se same ambalaze proizvoda tice, napravljena je od jako cvrste plastike, te se nesto teze i otvara, ali za mene je to uvijek prednost jer sam jako smotana i sve mi ispada iz ruku.



 U samoj paleti se nalazi 8 nijansi, od kojih su 4 za hajlajt i 4 za konturisanje. Ono sto se meni posebno svidja, s obzirom da sve nijanse necemo isto trositi je to sto se svaki pan moze izvaditi, te zamjeniti drugim, sto znaci da ih je moguce pojedinacno kupovati. Ja nazalost ne znam cijene za kupovinu pojedinacnih panova, a sto se same palete tice platila sam je oko 30ak eura.


Svi puderi u ovoj paleti su jako pigmentovani, dovoljno je samo da proizvod dotaknete cetkicom i to je to, sto znaci da relativno sporo trosi. Jedina mana, bar po meni je sto se nenormalno trusi, tako da treba biti poprilicno oprezan i proizvog uzeti tapkanjem kista o puder. Medjutim, uprkos tome sve boje u ovoj paleti su jako mekane i rekla bih poprilicno puteraste.

Gornji red u ovoj paleti cine nijanse za hajlajt, od kojih su dvije sa simerom, a dvije mat.
Prva nijansa je Ice Queen, biserno bijela sa jaaaaako puno simera, moja sreca pa imam vampirsko bijeli ten pa na moju kozu jako lijepo (bar po mom misljenju) pristaje.
Druga nijansa je Soft Light, mat nijansa, koja nije bas bas bijela, ja je najcesce koristim za setovanje korektora ali i za posvjetljivanje pojedinih dijelova lica kako bih naglasila kontrast sa konturama.
Treca nijansa je Cream, potpuno mat, zuta, neka verzija banana pudera, meni ona bas ne odgovara, s obzirom da sam ja kao sto vec gore spomenula vampir. :))
Cetvrta, i ujedno posljednja nijansa iz prvog reda je Nectar, klasicni hajlajter zlatkaste boje, koji ima bar za mene veoma neprimjetan sjaj. Ja kad vec koristim hajlajter volim da se sijam haha.



Donji red se sastoji od nijansi za konturisanje.
Prva nijansa u donjem redu je Tan, smedjkasta nijansa sa jako toplim podtonom, te satenskog finisa. Ni nju ne koristim bas cesto.
Drugi puder po redu je u nijansi Toffee, on je za mrvicu tamniji od prethodnog, te posjeduje jako malo simera. On bi se mogao koristiti kao neki bronzer.
Treca i meni omiljena nijansa je Sculpt, idealna za konture. Neutralna smedja boja, mat zavrsnice, ma divota.
Cetvrtka i barem za mene najneiskoristljivija nijansa ove palete je Hollow, i ona je takodjer mat, ali jako jako tamna, sto meni vampirusi nikako ne odgovara. Ali vjerujem da bi osobe tamnijeg tena mogle i nju lijepo iskoristiti.

Svi puderi u ovoj paleti se fenomenalno blendaju, pa cak i ako pretjerate sve je to moguce rijesiti blendanjem. A takodje ako i pretjerate u blendanju, pa boje izgube dio pigmenta, i to je moguce rijesiti, jer su sve izuzetno nadogradiv.
Ja ih uvijek nosim preko pudera, logicno, koji uvijek prvo setujem, pa tek onda radim sa ovom paletom, te na kraju sve ovo spricnem nekim setting spreom (trenutno je to Avonov), tako da sve to meni na licu fino izdrzo dok sama ne odlucim da skinem.
Ja ovu paletu obozavam, i definitivno je vrijedna svakog centa!
Toliko za danas od mene. :)

XOXO, Asja

You Might Also Like

2 komentari

Instagram